20/01/2015
Ρυθμίσεις δανείων σε ελβετικό φράγκο

Ρυθμίσεις δανείων σε ελβετικό φράγκο ξεκίνησαν ήδη οι ελληνικές τράπεζες

Ρυθμίσεις δανείων σε ελβετικό φράγκο ξεκίνησαν ήδη οι τράπεζες, επιστρατεύοντας εργαλεία για τη μείωση της μηνιαίας δόσης του δανείου στο επίπεδο που μπορεί να αποπληρώσει ο πελάτης.
15/01/2015
swiss national bank

«Μαύρη Πέμπτη» για όσους έχουν δάνεια σε ελβετικό φράγκο

Η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας (Swiss National Bank - SNB) αιφνιδίασε σήμερα, Πέμπτη, τις αγορές ανακοινώνοντας ότι διακόπτει την ελάχιστη συναλλαγματική ισοτιμία του 1,20 ανά ευρώ. Η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας είχε θέσει το όριο του 1,20 πριν τρία χρόνια, προκειμένου να ανασχέσει τις μαζικές αγορές μεσούσης της κρίσης στην Ευρωζώνη.
16/07/2014

Πρωτόδικη απόφαση – ανάσα για δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο

σχυρό δεδικασμένο για περίπου 65.000 δανειολήπτες που έχουν πάρει κυρίως στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο και έχουν ζημιωθεί λόγω της μεγάλης συναλλαγματικής διαφοράς με το ευρώ, έρχεται να αποτελέσει απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης.
16/07/2014

Δάνεια σε Ελβετικό Φράγκο

Ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων καταναλωτών, περίπου 70.000 δανειολήπτες, έλαβαν κυρίως μεταξύ 2006-2009 στεγαστικά δάνεια σε ελβετικά φράγκα χωρίς να έχουν επίγνωση του συναλλαγματικού κινδύνου που ανέλαβαν. Στην πραγματικότητα, αυτό που τους παρουσιάστηκε από τα πιστωτικά ιδρύματα ως ένα απλό στεγαστικό δάνειο ήταν ένα προϊόν επενδυτικού χαρτοφυλακίου υψηλού κινδύνου.