Οι συνεργάτες μας

Όλοι οι συνεργάτες του γραφείου μας, προσφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους για την επίλυση των ζητημάτων που σας αφορούν.

Τάνια Κυριάκου

Δικηγόρος


Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1995) και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό συνταγματικό δίκαιο και στη φιλοσοφία του δικαίου στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου (1998).
Είναι απόφοιτη του τμήματος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Δικηγόρος Αθηνών.
Ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διδακτορική της διατριβή με θέμα την κριτική της ευρωπαϊκής έννομης τάξης στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου (2004).
Εργάστηκε ως λέκτορας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Warwick (2002-2006) και ως ειδικός επιστήμονας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (2009-2012).
Από το 2012 είναι δικηγόρος με έμμισθη εντολή στο Υπουργείο Πολιτισμού.
Διδάσκει ευρωπαϊκό δίκαιο και μεθοδολογία του δικαίου στα on-line μεταπτυχιακά προγράμματα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ και βιοηθική/ιατρική δεοντολογία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της φιλοσοφικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ειδικεύεται στο συνταγματικό δίκαιο, στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο ευρωπαϊκό δίκαιο και σε θέματα βιοηθικής/ βιοπολιτικής.

Ευαγγελία Ψυχογιοπούλου

Ερευνήτρια


Η Δρ. Ευαγγελία Ψυχογιοπούλου είναι δικηγόρος και ερευνήτρια στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
Σπούδασε νομικά στο Τμήμα Νομικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2000) και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό και Κοινοτικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Παρίσι Ι (2001) και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο (2003).
Το 2007 υποστήριξε με επιτυχία τη διδακτορική της διατριβή με θέμα την προστασία της πολιτιστικής πολυμορφίας μέσω του Ευρωπαϊκού Δικαίου και των Ευρωπαϊκών πολιτικών (άρθρο 151.4 ΣΕΚ) στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο. Εργάστηκε στην Ακαδημία του Ευρωπαϊκού Δικαίου (Φλωρεντία, Ιταλία), στη Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Τμήμα Γ1 – Πολιτισμός και Διαπολιτισμικός Διάλογος) και στην UNESCO (Διεύθυνση για τις Πολιτιστικές Εκφράσεις και τις Δημιουργικές Βιομηχανίες).
Ειδικεύεται στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο με ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή πολιτική για τον πολιτισμό, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Στις πρόσφατες δημοσιεύσεις της περιλαμβάνονται:
• The Integration of Cultural Considerations in EU Law and Policies, Martinus Nijhoff Publishers, 2008
• The European Court of Human Rights and the Rights of Marginalised Individuals and Minorities in National Context (Martinus Nijhoff Publishers, 2010), επιμέλεια σε συνεργασία με τη Δρ. Ντία Αναγνώστου
• Understanding media policies: A European perspective (Palgrave Macmillan, 2012)
• Media policies revisited: The challenge for media freedom and independence (Palgrave Macmillan, 2014)

Ανθή Τσίγκου

Δικηγόρος


Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21.06.1990.
Είναι απόφοιτη του τμήματος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Δικηγόρος Αθηνών.
Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Έχει γνώσεις Η/Υ: M.S. Office, M.S. Windows
Ασκεί μάχιμη δικηγορία αναλαμβάνοντας υποθέσεις αστικού δικαίου, εμπορικού δικαίου, ασφαλιστικού δικαίου (τροχαία ατυχήματα) καθώς και ποινικού δικαίου.
Ως φοιτήτρια έχει εργασθεί σε Δικηγορικά Γραφεία με αντικείμενο το τραπεζικό δίκαιο και το εμπορικό δίκαιο σε συνεργασία με την «Eurobank Ergasias A.E» καθώς και με αντικείμενο το ασφαλιστικό δίκαιο σε συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρείες «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ» και «ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ΑΕΓΑΖ». Διετέλεσε ασκούμενη Δικηγόρος στη Νομική Υπηρεσία της «ΕΘΝΙΚΗΣ Α.Ε.Ε.Γ.Α.».